31 aug. 2011

Momente - concertul de sarbatorire a limbii romane














4 comentarii:

  1. Mi se par ca redau bine evenimetul DCS_0253, DSC_0299, DSC_0329 si DSC_0360.
    Prima nu inteleg ce cauta aici pt ca nu inteleg nimic din ea, sunt trei chipuri acoperite :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vreau sa para o pledoarie, dar am sa-ti fac o prezentare ca la carte cu ceea ce mie mi-a placut la acest prim cadru pe care tu il desfiintezi.
    Cele trei chipuri partial/in totalitate acoperite dau tensiune cadrului, te fac sa te intrebi ce e cu ele, asa cum ai facut, de altfel. :P
    Primul: un chip partial acoperit de mana ce tine un steag, are pe tricou un desen care parca il contureaza chiar pe el. Un fel de dedublare.
    Personajul din dreapta mi-a placut pentru privirea pierduta si pentru faptul ca era de alta nationalitate, la un eveniment dedicat limbii romane.
    Personajul din mijloc are chipul acoperit in intregime de un steag romanesc. Pe tricoul lui scrie un mesaj graitor. E ca si cand am vorbi de situatia actuala dintre Basarabia si Romania. Tinerii moldoveni se ascund intr-o identitate romaneasca. Restul, daca ai ceva cunostinte de prin Moldova, se intelege de la sine.
    Daca as fi avut un cadru cu cele trei personaje stand ca la poza in fata mea nu l-as fi postat. Asa mi s-a parut muuult mai interesant. Bineinteles ca atunci cand am facut fotografia nu am analizat toate aceste lucruri, dar mi-a placut faptul ca toti sunt ascunsi intrucatva.
    Posibil sa gresesc. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o interpretare corecta, iar amanuntele pe care le dai tu le-am observat si eu, acum cred ca depinde de cum interpreteaza sau mai bine zis se pozitioneaza fiecare la aceasta presupusa problema de identitate. Poate ca un cadru mai strans doar cu cei doi sau doar cu cel cu steagul ar fi fost mai reprezentativ pt eveniment.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, depinde de gusturi, de experiente, de cultura fiecaruia. Cum spuneam insa si cu alte ocazii, imi place sa ies din "reguli" uneori sau din ce se asteapta omul sa vada. Cand facem o fotografie, incercam sa o facem "diferit", cel putin cei care vrem sa evoluam. Am invatat sa ma compar cu altii si sa vad cu ce am fost mai buna sau mai slaba cand am fotografiat un subiect. Asta m-a indemnat mereu sa caut sa fac "altceva" decat niste cadre clasice.
    Multam de parere. Oricum, nu e un cadru de frunte. :))

    RăspundețiȘtergere